Aeroportul Tuzla are acum un nume: Alexandru Podgoreanu


Odata cu sarbatorirea in cadrul Regional Air Services, la data de 1 aprilie 2017, a 50 de ani de la prima misiune realizata de pilotii AVIASAN, a avut loc si "botezul" aeroportului international Tuzla, atribuindu-i-se numele oficial de Constantin Podgoreanu.

Constantin Podgoreanu este cel sub a carui coordonare a decolat primul echipaj, la data de 27 martie 1956, in prima misiune sanitara a ceea ce avea sa ramana in istoria aviatiei romanesti sub numele de AVIASAN.

In cadrul aceluiasi eveniment a  avut loc si "botezul" Scolii de Zbor a celor de la Regional Air Services. Aceasta va purta de acum inainte numele pilotului militar roman care a totalizat un numar de 1000 de misiuni de lupta atat pe frontul de est cat si pe cel de vest in cel de-al doilea razboi mondial - Capitan Tudor Greceanu.

Ne bucura faptul ca iata cineva isi aminteste si de pilotii romanii care au facut posibil AVIASAN-ul si de care astazi toata lumea pare sa fi uitat desi acestia au zburat mii de ore si au facut parte din cadrul unuia dintre cele mai eficiente sisteme de evacuare sanitara pe calea aerului din lume.


Autor: aviatim | Foto: aviatim | 02.04.2017

Nu există comentarii încă.

Lasă un comentariu