Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian pe primul trimestru

Read this post in English


Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti - Baneasa Aurel Vlaicu au fost clasate de catre Airports Council International – Europe in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul trimestru al anului 2017.

Astfel, Aeroportul Henri Coanda, care a avut o creștere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, dupa aeroporturile Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev (Ucraina), Larnaca (Cipru) si Malta, la categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an,

Aeroportul Baneasa a inregistrat o crestere de 679% si a ocupat primul loc la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea (Romania), Mykonos (Grecia), Zadar (Croatia).

In primele trei luni, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Moscova Sheremetyevo, Manchester, Londra Gatwick, Amsterdam, și Oslo. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Varsovia, Sankt Petersburg, Lisabona, Praga si Bruxelles.

Compania Natională Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucureşti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri si 28.249 miscari de aeronave (aterizari si decolari).

Evolutia numarului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european, de 6,9%. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, de 3%. Astfel, in primele opt luni ale anului 2016, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,6% fată de aceeasi perioada a anului trecut.


Sursa: Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti | Foto: aviatim | 16.05.2017

Nu există comentarii încă.

Lasă un comentariu