Doua aterizari de urgenta pe Aeroportul Otopeni


Astazi, 18 iulie 2017, s-au inregistrat intr-un interval de 2 ore doua aterizari de urgenta pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti-Otopeni.

Prima a fost solicitata la ora 07:39 de catre echipajul aeronavei Airbus A330 apartinand companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit – Amsterdam.

Decizia aterizarii de urgenta a fost luata de pilotii aeronavei KLM ca urmare a unei probleme tehnice aparute in functionarea unuia dintre motoare, si anume consumul crescut de ulei, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Conform procedurilor standard a fost instalat dispozitivul de urgenta al aeroportului insa, din fericire, aeronava a aterizat in siguranta la ora 07:55.

Pasagerii, 298 la numar, au fost debarcati urmand ca o echipa tehnica a companiei KLM sa decida daca problemele tehnice se pot remedia pe loc, astfel incat aeronava sa isi poata continua cursa, sau daca un alt avion al companiei va prelua pasageri pentru a-i transporta la destinatie.

Ce-a de-a doua aterizare de urgenta a avut loc la ora 10:00 fiind efectuata de o aeronava Airbus A321 apartinand Scandinavian Airlines care efectua cursa SAS 7429 Cpenhaga-Rodos.

De aceasta data motivul a fost un pasager care prezenta probleme respiratorii si tensiune scazuta. Dupa aterizare pasagerul a fost preluat si stabilizat de echipajul medical al Aeroportului.

Traficul de pe Aeroportul Henri Coanda nu a fost afectat de aceste evenimente, desfasurandu-se in conditii normale.


Autor: aviatim | Foto: Wikipedia | 18.07.2017

Nu există comentarii încă.

Lasă un comentariu