In vizita la Aerodromul Kikinda, Serbia


Cum pasiunea pentru zbor nu are frontiere si limbajul aviatorilor este comun, chiar daca nu vorbesc aceeasi limba, si pentru ca luna iunie 2016 a avut si zile cu soare nu doar ploaie, am plecat sa vizitam Aerodromul Kikinda din Serbia.

Este un aerodrom de dimensiuni mai mici situat la cativa kilometri de frontiera cu Romania, langa localitatea Kikinda.

Aici, activitatea de zbor se realizeaza cu patru avioane:

  • Cessna 172 Skyhawk II, inmatriculat YU-DPA
  • Cessna 182 Skylane, inmatriculat YU-DNP - in 2016 acest avion nu mai zbura avand motorul demontat pentru reparatii capitale
  • Piper Tomahawk PA38, inmatriculat YU-DSB
  • Antonov An-2, inmatriculat HA-ANR si folosit pentru lansarea de parasutisti

Aerodromul dispune de un hangar cu dimensiunea de aproximativ 565 metri patrati in care sunt adapostite toate cele patru avioane. Adosat hangarului se afla corpurile administrative.

In fata hangarului se afla platforma de garare a aeronavelor cu o lungime de aproximativ 55,61 m si o latime de aproximativ 18,19 m. De pe platforma accesul la pista se face pe banda de rulare acoperita cu iarba si care are o lungime de aproximativ 100 de metri. Pista este din iarba si are o lungime de 997 metri si o latime de 32 metri.

In ciuda greutatilor financiare aerodromul este bine intretinut prin eforturile Domnului Adamov Nika, gazda si ghidul nostru. Acesta, caruia ii multumim pe aceasta cale pentru timpul acordat, este Directorul Aerodromului, pilotul Antonovului si propietarul avionului Cessna 172 Skyhawk II.


7-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub20176-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub20174-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub20171-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub20175-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub20173-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub20178-imginvizitalaaerodromulkikindaarticoleaerodromuripub2017


Autor: aviatim | Foto: aviatim, google maps | 25.04.2017 |

Nu există comentarii încă.

Lasă un comentariu