Si-am zburat direct in soare …

Read this post in English


Ziua care tocmai incepuse nu anunta nimic deosebit. Am mers la aerodrom … trebuiau date cu var balizele pistei sa poata fi vizibila din aer. Deci, zi caniculara, munca in soare …

Aparatul foto il ai?, a venit intrebarea de la Catalin.
Il am!
Bun, atunci mergi tu cu motodeltaplanul si eu cu motoplanorul … sa facem cateva fotografii in zbor... asa de inaugurare!

Surpriza totala! Ce era sa zic, ca nu merg? Sau conta ca nu am mai facut in viata mea fotografie aer-aer? Ori asta aer-aer e pretentioasa rau! Adica lumina, soarele, ce obiective folosesti, cum ne coordonam … in fine o intreaga poveste.

Gata, planul de zbor aprobat … bag goneta … la privata, evident; ca doar nu la zburatoare. Ce naiba, ma apuca prin aer nevoile si ce fac atunci? Ca doar nu o sa le zic cu multa fericire ca ”stiti trebuie sa aterizam, ca eu am o urgenta”. Nu merge asa, ca in Gara de Nord

Golesc buzunarele de tot ceea ce pot pierde prin aer; scot parasolarul …
Gata decolam; motorul toarce linistit nemaifiind chinuit de sfortarile luptei cu gravitatia.

Si brusc, liniste … doar vantul care alearga nebun pe langa noi, parca vrand sa ne tina in loc; apoi ma uit in jur, in sus, in jos … si parca simt stomacul cum se strange. Am mai zburat, dar parca senzatia asta ca viata noastra firava se sprijina doar in cateva tevi de dural ce atarna de-o aripa si sub noi … sub noi haul. Te cam cuprind temerile adunate din resturi de ganduri … insa nu mai am timp.

Brusc, Catalin a luat inaltime! Se invarte in jurul nostru. El cu 90-100, noi cu 70; cand in dreapta, cand in stanga sau pe sub noi … niciodata pe deasupra. Si vizorul castii ma necajeste rau de tot … refuza sa stea ridicat si imi tot cade peste aparat; n-am crezut ca vizualizarea prin ocular poate fi asa dificila. Si oare de ce naiba or fi facut astia curea aparatului atat de lunga?! Nu e de ajuns ca s-a incurcat microfonul in ea, acum ma mai si strange de gat impinsa de curent; clar, data viitoare imi iau ham. Asa stiu de-o treaba.

Apoi gata … linistea, leganatul vantului a incetat. Am aterizat. Macar 50 de fotografii or fi iesit? Sper sa da ... Ramane sa vedem.

Si poate o data viitoare ...


Autor: aviatim  | Foto: aviatim | 22.07.2016 |   Read this post in English

Nu există comentarii încă.

Lasă un comentariu