Special Hobby lanseaza macheta IAR-81C, scara 1:32

Read this post in English


Iata ca dupa IAR-81C lansat de Azur-Frrom, si cei de la Special Hobby vor scoate pe piata o macheta a avionului realizat de Romania in anii celui de-al doilea razboi mondial.

O macheta binevenita si un avion deosebit care in sfarsit incepe, incet dar sigur, sa isi gaseasca tot mai multi admiratori din lumea modelismului si nu numai.

Scara va fi 1:32, ceea ce anunta, cel putin teoretic, o macheta bine detaliata. In cutie veti gasi  5 rame, cupola si alte cateva piese transparente, piese de rasina si decal-uri printate de Cartograf Italia, ceea ce inseamna ca vor fi de calitate foarte buna.

Va avea patru scheme de inmatriculare. Una va fi dupa 23 august 1944 cand Fortele Aeriene Regale Romane au revenit la cocarde, iar restul de trei vor fi pentru o inmatriculare clasica, din perioada iunie 1941-septembrie 1944, si anume Crucea lui Mihai.

Pretul la care va fi comercializata macheta va fi de 50 de euro, adica aproximativ 225 de lei. Un pret destul de piperat, insa daca tinem cont ca in acest moment este singura macheta de IAR-81C la scara 1:32 de pe piata (cele de la Azur-Frrom s-au epuizat demult) probabil ca nu va duce lipsa de clienti.

Ramane sa vedem cat de calitativa va fi, mai ales ca majoritatea producatorilor care au realizat macheta acestui avion pana acum au gresit in cel mai important loc: cupola.

Sa speram ca nu e si cazul celor de la Special Hobby.


Autor: aviatim | Foto: Special Hobby | 01.03.2017 |   Read this post in English

2 Responses

  1. Calmati-va, baieti, e aceeasi macheta de la Azur. Aceleasi culee, aceleasi piese de rasina, aceleasi PE-uri, aceleasi greseli... Alte decaluri in schimb...
    • aviatim
      Pana la urma important este ca a aparut. Cea de la Azur a devenit pasare rara ...

Lasă un comentariu