Steaua Boeing-ului 747 incepe sa apuna


In ultimele saptamani atat United Airlines cat si Eva Air, ambii operatori ai aeronavelor Boeing B747, au anuntat ca vor retrage din dotare acest tip de aeronava inainte de tremenul stabilit, acest lucru nefacand decat sa confirme faptul ca steaua Jumbo Jet-ului apune intr-un ritm accelerat.

O astfel de masura a fost luata si de alte companii aeriene din lume in ultimii 10 ani, in contextul unei concurente tot mai acerbe care pune un puternic accent pe consumul de combustibil si costuri cu mentenanta cat mai reduse. Astfel a devenit tot mai greu pentru companiile aeriene care opereaza acest tip de avion sa mai tina pasul cu noile modele introduse in exploatare: Boeing 777, 787 si Airbus A350.

Desi Boeing a venit cu o varianta imbunatatita pentru B747, si anume B747-8, vanzarile au scazut constant. Doar varianta cargo a acestui tip de aeronava mai tine deschisa linia de productie, insa nici aici lucrurile nu stau chiar atat de bine, astfel ca foarte curand Boeing-ul 747 va „iesi la pensie”.

O pensie onorabila, am spune noi, daca tinem cont ca si-a inceput cariera in serviciul comercial in anul 1970, insumand pana in acest moment 47 de ani de activitate.

Cel mai probabil ca aeronavele Boeing 747 din dotarea United Airlines, care este al treilea operator aerian ca marime din S.U.A., vor fi inlocuite cu Airbus A350 cu o capacitate de 350 de locuri si Boeing 777-300 cu o capacitate de 396 de locuri.


Autor: aviatim | Sursa: aviationnews.eu | Sursa foto: skift.com | 12.02.2017

Nu există comentarii încă.

Lasă un comentariu